Alfa Amilaza Totala Serica

Aceasta investigatie nu este decontata de CASMB.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

DECONTATA / NEDECONTATA

Alfa Amilaza Totala Serica

18 lei

Aceasta investigatie nu este decontata de CASMB

Prezentare generala

Alfa-amilaza catalizeaza hidroliza legaturilor alfa-1,4 a carbohidratilor constituiti din unitati de glucoza. Rezultatul este formarea dextrinelor, maltozei si a anumitor molecule de glucoza. Alfa-amilaza este produsa in special de pancreasul endocrin (tipul P) si de glandele salivare (tipul S), dar se gaseste si in alte tesuturi.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa.

Pentru testul sangvin, nu sunt necesare precautii speciale.

Implicatii clinice

Analiza activitatii amilazei in ser este utilizata pe larg pentru diagnosticarea afectiunilor pancreasului cum ar fi pancreatita acuta sau cronica. Hiperamilazemia se poate datora , de asemenea, insuficientei renale, durerilor acute ale abdomenului, tumori ale plamanilor si ovarelor, leziuni ale glandelor salivare, macroamilazemiei, cetoacidozei diabetice, afectiuni ale tractului biliar, traume cerebrale, alcoolismului cronic si medicamentelor(opiacee).

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro