ALT (TGP)

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie / de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

DECONTATA / NEDECONTATA

ALT (TGP)

15 lei

Se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie / de la medicul de specialitate

Prezentare generala

Alanin aminotransferaza (ALAT, TGP) se gaseste in concentratii mari in ficat si in cantitati mai mici in inima, muschi si rinichi. Testarea activitatii enzimatice ALAT este utilizata in diagnosticarea afectiunilor hepatice si in monitorizarea tratamentelor pentru hepatita, ciroza precum si a efectelor hepatice a diferite medicamente. ALAT este mai sensibil in detectia afectiunilor ficatului decat in detectia obstructiei biliare.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa.

Implicatii clinice

Concentratiile serice ale AST sunt crescute in hepatita si alte forme de afectiuni hepatice asociate cu necroza: mononucleoza infectioasa, colestaza, ciroza, carcinom metastatic al ficatului, delirium tremens si dupa administrarea anumitor medicamente cum ar fi opiaceele,salicilatii sau ampicilina.

Concentratiile serice de AST sunt de asemenea crescute in afectiuni ale muschilor scheletici sau a muschiului cardiac.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro